PRAVLJICA RDEČA KAPICA

NEKOČ JE V VASICI NA ROBU GOZDA ŽIVELA DEKLICA, KI SO JO VSI IMELI RADI. ZMERAJ JE NOSILA RDEČO KAPICO, KI JI JO JE SPLETLA BABICA, ZATO SO JO VSI KLICALI RDEČA KAPICA.


nb997

NEKEGA DNE JI JE MAMA REKLA: »ODNESI BABICI DOBROTE, KI SO V KOŠARI IN SE NIKJER V GOZDU NE ZADRŽUJ, SAJ V NJEM PREBIVA STRAŠNI VOLK!«. RDEČA KAPICA JE NASMEJANO ODHITELA V GOZD. PRED NEKIM DREVESOM JE ZAGLEDALA GOZDNE JAGODE IN SE USTAVILA, DA JIH NABERE ZA BABICO.


nb997

KAR NAENKRAT PA JE ZA NJO STAL VOLK IN JI REKEL: »KAM PA KAM, RDEČA KAPICA? RDEČA KAPICA SE JE OBRNILA IN MU BREZ STRAHU ODGOVORILA: »K BABICI GREM, NESEM JI RAZNE DOBROTE, KI JIH IMA RADA«. VOLK PA JE SPRAŠEVAL NAPREJ: »KJE PA ŽIVI TVOJA BABICA?« IN RDEČA KAPICA MU ZOPET ODGOVORI:«V HIŠICI NA ROBU GOZDA«. »MMM«, JE REKEL VOLK, RDEČI KAPICI ZAŽELEL SREČNO POT IN HITRO UCVRL PROTI BABICI. PRITEKEL JE DO VRAT IN Z NEŽNIM GLASOM POKLICAL BABICO. TA JE ČISTO VESELA, DA BO PO DOLGEM ČASU ZOPET VIDELA VNUKINJO, POHITELA IN MU ODRLA VRATA. VOLK PA JE PLANIL NANJO IN JO POGOLTNIL. NATO PA SE JE OBLEKEL V BABIČINA OBLAČILA IN SE ULEGEL V NJENO POSTELJO. ČAKAL JE NA RDEČO KAPICO. IN RES, KMALU ZATEM NA VRATA POTRKA RDEČA KAPICA. VOLK OPONAŠA BABIČJI GLAS IN JO POVABI NAPREJ. DEKLICA SE PRIBLIŽA POSTELJI IN REČE:


nb997

»ZAKAJ IMAŠ TAKO VELIKE ROKE? PA VOLK ODGOVORI: »DA TE LAŽJE OBJAMEM«:


nb997

»ZAKAJ IMAŠ TAKO VELIKE OČI? PA VOLK ODGOVORI: »DA TE DOBRO VIDIM«.


nb997

»IN ZAKAJ IMAŠ TAKO VELIKA USTA?« PA VOLK ODGOVORI: » DA TE LAŽJE POŽREM!«


nb997

TAKO JE VOLK SIT ZADREMAL, KO JE MIMO HIŠE PRIŠEL LOVEC. SLIŠAL JE GLASNO SMRČANJE IN BILO MU JE ČUDNO, KDO TAKO SMRČI. POGLEDAL JE SKOZI OKNO IN ZAGLEDAL VOLKA Z VELIKIM TREBUHOM. TAKOJ MU JE BILO JASNO, KAJ SE JE ZGODILO, ZATO JE PLANIL V HIŠO, VZEL NOŽ IN VOLKU RAZPARAL TREBUH. VEN STA SKOČILI BABICA IN RDEČA KAPICA, VOLK PA JO JE UCVRL, DA GA NISO NIKOLI VEČ VIDELI.


nb997

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost