IZZIV ZA PISATELJA

ZDAJ, KO VEŠ KAKŠNO DELO OPRAVLJAJO PISATELJI, JE PRED TEBOJ PRVI USTVARJALNI IZZIV.

ZANJ SE ODLOČI, ČE TI JE DELO PISATELJEV VŠEČ IN BI SE RAD V TEM PREIZKUSIL.

NAVODILA ZA IZZIV SO:

POSTAVI SE V VLOGO BRATOV GRIMM. TAKO KOT ONADVA, TUDI TI PRI SVOJIH STARŠIH, STARIH STARŠIH, TETIH, STRICIH POIZVEDUJ KAKŠNE PRAVLJICE SO JIM PRIPOVEDOVALI, KO SO BILI OTROCI. ZAPISUJ SI V BELEŽKO ALI ZVEZEK IN POTEM TE ZAPISKE ZDRUŽI TER NAPIŠI RAVLJICO. NE POZABI NA NASLOV. PRAVLJICO LAHKO TUDI ILUSTRIRAŠ. TUKAJ NAJDEŠ KAJ TO POMENI.

ALI

NAPIŠI NADALJEVANJE PRAVLJICE SNEGULJČICA IN SEDEM PALČKOV. ZAMISLIŠ SI LAHKO POPOLNOMA NOVE LIKE, NOV DOGAJALNI PROSTOR IN ČAS. SEVEDA PA LAHKO VKLJUČIŠ TISTE, KI NASTOPAJO ŽE V GRIMMOVI PRAVLJICI. POMAGAŠ SI LAHKO TUDI Z VPRAŠANJI:

KJE STA ŽIVELA SNEGULJČICA IN KRALJEVIČ? ALI STA BILA SREČNA? STA ŠE KDAJ NALETELA NA ZLOBNO MAČEHO? SE JE SNEGULJČICA ŠE SREČALA S PALČKI?

ALI

NAPIŠI NADALJEVANJE PRAVLJICE RDEČA KAPICA. ZAMISLIŠ SI LAHKO POPOLNOMA NOVE LIKE, NOV DOGAJALNI PROSTOR IN ČAS. SEVEDA PA LAHKO VKLJUČIŠ TISTE, KI NASTOPAJO ŽE V GRIMMOVI PRAVLJICI. POMAGAŠ SI LAHKO TUDI Z VPRAŠANJI:

KAJ JE POČELA RDEČA KAPICA, KO SE JE VRNILA DOMOV? SE JE VRNILA K MAMI, ALI OSTALA PRI BABICI, ALI SE JE MORDA KAM PRESELILA? JE KDAJ ŠE KDO ŠEL SAM SKOZI GOZD?

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost